Enkele van onze projecten

 

Hierbij enkele van onze uitgevoerde projecten. U vindt een korte beschrijving, de gebruikte technische middelen en een beschrijving van onze betrokkenheid bij deze projecten.

Implementatie SAP @ GOM N.V.

 

GOM België N.V. is onderdeel van de Facilicom Services Groep (FSG). Als internationale leading speler in de markt van facilities is het noodzakelijk dat ook de IT meegroeit met de onderneming. Facilicom Nederland (de holding) heeft gekozen voor SAP om de groei van de diverse dochterondernemingen te ondersteunen. Na het implementeren van SAP voor GOM Nederland was België aan de beurt.

 

Op basis van de implementatie in Nederland werd SAP voor GOM België ingevoerd. Uiteraard werd SAP aangevuld en aangepast aan de Belgische wetgeving en business noden alvorens we succesvol live zijn gegaan in april 2015. Het project heeft in totaal anderhalf jaar geduurd.

 

Jo Huys (Abeja bvba) was project manager in dit project.

 

 

iFAC - service bus

 

FSG (Facilicom Services Groep) en dochterondernemingen (GOM, One Fleet Services, One Building Maintenance,...) hebben diverse softwarepakketten die met elkaar moeten kunnen communiceren. Ook vereist is communicatie met de externe klanten en leveranciers.

 

iFAC staat voor "i"nterface "FAC"ilicom en is een applicatie ontwikkeld met behulp van Visual Studio, geschreven in C# en voorziet aan alle noden voor inter-app communicatie.

 

Communicatie van of naar web services, Progress AppServer of Stored Procedures (SQL Server of (S)FTP - al dit was mogelijk met iFAC.

 

Jo Huys (Abeja bvba) was verantwoordelijk voor de functionele analyse en technische uitwerking.

SmartRepair

 

SmartRepair ° (Small & Medium Area Repair Techniques) is een service aangeboden door One Fleet Services. De website SmartRepair omvat de typische order-to-cash methodologie voor SmartRepair.

 

Jo Huys (Abeja bvba) was verantwoordelijk voor de functionele analyse en technische uitwerking.

 

SmartRepair werd ontwikkeld met behulp van Visual Studio en is geschreven in C#. Andere gebruikte technologieën zijn jQuery UI, jQuery Mobile, MVC, ThemeRoller, javascript, css, html.

GUI for .NET templates

 

Dankzij de integratie van Progress met .NET kan de UI van elke Progress applicatie verrijkt worden met de componenten van Infragistics.

 

Ten einde de applicatie "FAC3!" (geschreven in Progress 8) te moderniseren is gekozen diverse templates te maken in Progress 10 met behulp van deze technologie.

 

Diverse object-oriented templates (basisschermen) zijn ontwikkeld in Progress 10 waarbij de UI is aangevuld met de componenten van Infragistics. Het resultaat is een modern looking Windows applicatie waarbij de de business logica gescheiden was van de UI.

 

Jo Huys (Abeja bvba) stond in voor de technische uitwerking in Progress 10 - App Server - .NET Framework - Infragistics Winforms.